Stinsenflorawandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
24 april 2015

De bloemenpracht van de stinsenflora roept bij iedereen vrolijke lentekriebels op.
Blauwe anemonen, Look-zonder-look en allerlei andere knol-, bol- en wortelstokgewassen steken hun kleurrijke kopjes boven de grond uit. De zogenoemde stinsenplanten zijn in de middeleeuwen in Nederland ingevoerd vanuit Oost - Europa en Zuid - Oost Azië, om te zorgen voor kleur rond de buitenplaatsen in het vroege voorjaar. En dat is nu nog steeds zo. De duizenden opvallende bloemen zorgen voor een prachtig kleurenboeket en maken duidelijk dat de lente is begonnen.

Vandaag zet de boswachter de stinsenplanten centraal in de wandeling op Klein Noordijk. Daarnaast zal hij vertellen over de geschiedenis van dit fraaie landgoed. De wandeling voert u door parkbos, langs het landhuis uit 1856 en enkele weilanden. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas.
Startlocatie: H.W. Lordensweg 91, 7384 AJ Wilp. Het landgoed ligt tussen Twello en Wilp.
Informatie: Hans Keppel en Nel Schütz, tel. 0313-707 857.

Locatie

Landgoed Klein Noordijk

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »