Voorjaarswandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
18 april 2015

De lente is begonnen! De zon laat zich wat vaker zien, de natuur wordt groen, de vogels zingen en er worden veel dieren geboren. Tijd dus om naar buiten te gaan en een frisse neus te halen!.
De boswachter neemt u vandaag mee naar Klooster Hulsbergen. In het jaar 1407 werd hier door de broeders van de Moderne Devotie een huis gebouwd, een paar jaar later gevolgd door een kapel. Ruim 150 jaar later werd het verder uitgebouwde kloostercomplex verwoest in de periode van de Hervorming. Nu ligt hier aan de voet van de Oost-Veluwe stuwwal een rijk bos waarin oude bomen een goed leefgebied vormen voor bosvogels zoals boomklevers en spechten. Aan de oostkant van het bos liggen de uiterwaarden van de IJssel met de Zwarte Kolk. In het voorjaar bloeien hier plantensoorten die verraden dat het bos vroeger als park werd onderhouden. De boswachter vertelt u er alles over. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: 2.00 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas.
Startlocatie: parkeerplaats Kloosterdijk, vanaf de Groteweg (Wapenveld-Hattem) de Kloosterweg op (Wapenveld, 8191 JB) naar de parkeerplaats 400 meter voorbij de brug over het Apeldoorns Kanaal.
Informatie: Aleid Bosch, tel. 038-3769482

Locatie

Klooster Hulsbergen

Meer info »

Lees verder