Stinsenflorawandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
8 april 2015

Op Landgoed de Kieftskamp groeien veel stinsenplanten. Winterakoniet, daslook, en kievitsbloem - het groeit er allemaal en u kunt het komen bekijken. De zogenoemde stinsenplanten zijn in de middeleeuwen in Nederland ingevoerd vanuit Oost - Europa en Zuid - Oost Azië, om te zorgen voor kleur rond de buitenplaatsen in het vroege voorjaar. En dat is nu nog steeds zo. De duizenden opvallende bloemen zorgen voor een prachtig kleurenboeket en maken duidelijk dat de lente is begonnen.
Vandaag zet de boswachter de stinsenplanten centraal in de wandeling op landgoed Kiefstkamp. Daarnaast zal hij ook veel vertellen over het beheer van dit fraaie landgoed. De wandeling voert u door bos, langs het landhuis, akkers, graslanden, houtwallen en geriefhoutbosjes. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 9.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas.
Opmerking: stevig schoeisel is aan te bevelen.
Startlocatie: parkeerplaats aan de Kieftskampweg hoek Lieferinkweg te Vorden.
Informatie: John ter Horst, tel. 06 – 51381453

Locatie

Landgoed Kieftskamp en omgeving

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »