Stinsenfestival

Let op: Dit evenement is geweest.
4 april 2015

Het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen is bekend om haar rijkdom aan stinsenplanten. Knikkend vogelmelk, bostulp, holwortel - het groeit er allemaal en u kunt het komen bekijken. De zogenoemde stinsenplanten zijn in de middeleeuwen in Nederland ingevoerd vanuit Oost - Europa en Zuid - Oost Azië, om te zorgen voor kleur rond de buitenplaatsen in het vroege voorjaar. En dat is nu nog steeds zo. De duizenden opvallende bloemen zorgen voor een prachtig kleurenboeket en maken duidelijk dat de lente is begonnen.
Stroomhuis Neerijnen en Geldersch Landschap & Kasteelen zetten de stinsenplanten vandaag centraal. In de ochtend kunt u deelnemen aan lezingen en een marktje bezoeken waar zelfgekweekte stinsenplanten verkocht worden. En om 13.30 uur start vanaf de parkeerplaats van het stroomhuis een stinsenwandeling onder leiding van de boswachter. Reserveren is niet nodig.

Tijd: 11.00 - 15.30 uur.
Deelname:
De lezingen en de markt met stinsenplanten zijn gratis te bezoeken.
Deelname aan de excursie met de boswachter kost € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas.
Adres: Stroomhuis Neerijnen. Van Pallandtweg 1, Neerijnen
Informatie: www.stroomhuisneerijnen.nl of Anton van der Velde, tel. 06-16651048.

Locatie

Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »