Op verhaal bij pachters

Let op: Dit evenement is geweest.
22 augustus 2015 - 23 augustus 2015

Een maal per jaar wordt het Landgoed Verwolde (Laren, Gld) opengesteld en maakt u kennis met de geschiedenis en de bewoners van de pachtboerderijen. Dit jaar spelen de boerentradities de hoofdrol. Bewoners en oud bewoners van de boerderijen vertellen over vroeger en nu en op 14 locaties valt van alles te zien of te beleven. bijv.:

Op Boerderij De Meijer wordt verteld over het linnenkabinet van de bruid. Er zijn demonstraties van dookroll'n, knipmutsen maken, wassen en strijken. U kunt ook zelf meedoen aan het doorrolll'n. Het hele weekend treden boerendansers afwisselend bij De Meijer en Huis Verwolde op.

Op Boerderij Groot Dengerink maakt u kennis met een moderne hengstenhouderij. Kijk d.m.v. een scan in de buik van een drachtige merrie. De boer en de veearts zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Markt en kinderactiviteiten
Bij Huis Verwolde staat een gezellige markt met een mengeling van streekproducten. De kinderen kunnen onder begeleiding deelnemen aan vergeten kinderspelen zoals hoepelen, klepperen en tollen. Ook wordt ze geleerd hoe ze ouderwets moeten hooien.

Wandelen of fietsen
Deelnemers kunnen te voet of op de fiets deelnemen aan dit evenement. Er kan gekozen worden uit een wandeltocht van 2 of 6 km of een fietsroute van 20 km. Tijdsduur: 1,5 tot maximaal 4 uur. Dit kan naar eigen keuze ingevuld worden, echter alleen de tocht van 20 km gaat langs alle 14 punten.
De routes zijn uitgezet met pijlen, de stops zijn gemarkeerd met vlaggen van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Data: zaterdag 22 en zondag 23 augustus
Tijd: starten vanaf 10.00 uur
Startlocatie: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren (Gld.)
Deelname: € 9,95, t/m 12 jaar € 3,95, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 8,95 en t/m 12 jaar € 2,95. Dit is inclusief koffie, iets lekkers en routeboekje.
Meer informatie0573-401825 of verwolde@glk.nl

Locatie

Huis Verwolde

Meer info »

Lees verder