Expo Pictura Veluvensis

Let op: Dit evenement is geweest.
15 februari 2015 - 24 juni 2015

Op 1 mei 1902 wordt de Renkumse Kunstvereniging Pictura Veluvensis opgericht. Men wil de belangstelling voor de beeldende kunst in de regio bevorderen en de samenwerking tussen de in Renkum en Heelsum wonende kunstenaars versterken, bijv. door het organiseren van zomertentoonstellingen en het samenstellen van winterportefeuilles met aquarellen, tekeningen en grafiek, die circuleren langs verwante instellingen in het gehele land en waaruit werk verkocht kan worden.

Pictura Veluvensis heeft naast een groot aantal mannelijke leden ook een aantal dames in haar gelederen. Een aantal van hen is afkomstig uit gegoede kring of is de vrouwelijke helft van een kunstenaarsechtpaar. Waar de mannelijke helft zich bezighoudt met het weergeven van stoere landschappen en bosgezichten, houden de dames zich vooral bezig met het schilderen van stillevens met bloemen en fruit, portretten en een enkel stadgezicht en landschap.

Bekende vrouwelijke leden uit de eigen omgeving zijn de schilderessen Elisabeth Roest van Limburg, Tilly Münninghoff-van Vliet, Betsy Peters en de dames Van Oosten Slingeland. ‘Van buiten’ exposeren onder andere Adri en Gretha Pieck, Jeannette Slager, Jacoba Surie, Marie Wandscheer en Agatha Zethraeus. Er is ook een aantal dames, dat zich bezig houdt met kunstnijverheid. Van genoemde kunstenaressen is werk op de tentoonstelling aanwezig.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur (laatste toegang om 16.00 uur).
Entree: € 9,50 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 5,25 p.p., Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen hebben gratis toegang op vertoon van hun jaarkaart.
Informatie: www.museumveluwezoom.nl

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info »

Lees verder