Expositie Rini Dado

Let op: Dit evenement is geweest.
2 april 2015 - 6 april 2015

In de Noordvleugel van kasteel Rosendael kunt u de tentoonstelling van beeldend kunstenaar Rini Dado zien. In haar 35-jarige kunstenaarsloopbaan waren haar werken al op vele plaatsen in de wereld te bewonderen. Zo waren beelden van Rini Dado eerder te zien in o.a. Atlanta, Athene, Amsterdam, Brussel, Düsseldorf, Miami, New York en Singapore. Ook in internationale collecties werden beelden van haar opgenomen.

‘Spelend met vormen binnen dit thema (de menselijke figuur), weet zij, dankzij een treffend gevoel voor monumentaliteit en expressiviteit, altijd een visuele spanning op te roepen. Of de beelden nu meer naturalistisch zijn of meer gestyleerd, dynamiek is wat hen kenmerkt’ (Drs. L. Heenk)

Combineer uw bezoek aan de expositie met een rondleiding door park en kasteel Rosendael. Het park, compleet met bijzondere boomsoorten en rozentuin, maar ook met de tuinsieraden als de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen, trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland. Het kasteel zelf is bekend om zijn donjon en zijn volledig ingerichte interieurs. De ronde toren is de grootste in zijn soort die in Nederland bewaard is gebleven. Het park en het kasteel zijn op eigen gelegenheid of met een rondleiding te bezichtigen. Rosendael heeft ook een sfeervolle kasteelwinkel en een oranjerie en theeschenkerij waar u kunt eten en drinken.

Tijd: 12.00 – 17.00 uur.
Entree: de expositie bezoekt u gratis. Voor een bezoek aan park en kasteel betaalt u € 9,50 per persoon. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis.
Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.
Informatie: tel. (026) 364 46 45 of rosendael@glk.nl.

Locatie

Kasteel Rosendael

Meer info »

Lees verder