Lezing en demonstratie

Let op: Dit evenement is geweest.
12 april 2015

Zweethonden zijn jachthonden die gespecialiseerd zijn in het opsporen van gewond grofwild (zweet is een jagersterm voor wildbloed); zij beschikken over een uitstekend reuk- en concentratievermogen. Verkeers- of jachtslachtoffers zijn soms niet op slag dood en kunnen nog kilometers wegvluchten. Om dierenleed te voorkomen zijn nazoekteams beschikbaar om het gewonde dier op te sporen en uit zijn lijden te verlossen.

Ger Verwoerd, boswachter van het Geldersch Landschap op o.a. Staverden en secretaris van de Stichting Zweethonden, vormt met zijn zweethond een nazoekteam. Hij zal een lezing met powerpointpresentatie geven over het werken met zweethonden. Aansluitend zal hij, met zijn honden, ook een demonstratie geven in de uiterwaarden bij het kasteel.

Tijd: 14.00 uur
Toegang: € 10,00 per persoon, inclusief toegang kasteelmuseum. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 3,00. Omdat het programma mogelijk kan uitlopen, adviseren wij om een kasteelbezoek vooraf te plannen.
Informatie: tel. (026) 339 74 06 of doorwerth@glk.nl
Reserveren: via onderstaand formulier, per e-mail of telefonisch. Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk.

Online reserveren

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »