Barokensemble Octime

Let op: Dit evenement is geweest.
1 maart 2015

Op zondag 1 maart speelt het Nijmeegse Barokensemble OCTIME in een exclusieve samenstelling levendige muziek voor jong en oud:
in de Ridderzaal van Kasteel Doorwerth wordt gespeeld tussen 12 en 17 uur, met om 13 uur en om 15 uur 2 concerten van ’n klein uur, met muziek van Händel, Purcell en van de Turkse barok-componist Cantemir.
Wij proberen op een expressieve en ingetogen manier ons eigen muzikale verhaal te vertellen. Oost en West vloeien hier op een verrassende wijze in elkaar over. Te horen en te zien is hoe in deze muzikale vertelling de beide culturen elkaar inspireren. U hoort ook een Kemençe speler (Turkse viool).

Het geheel staat onder leiding van Rob Engels, violist en barok-specialist.

Uitvoerenden:
Rob Engels: viool 1 en blokfluit, Gaby van Hoof: viool en blokfluit (beiden oa viooldocent aan de Nijmeegse muziekschool),
Cocky Anderson: altviool, Jochem Woestenburg: cello, Mike Wiering: contrabas (alledrie oa lid van het Nijmeegs symfonieorkest),
Axel Wenstedt: klavecimbel (oa huisklavecinist van kasteel Heeswijk en van het Megens Barokorkest),
Roland van Abel: kemençe,
Emy Klomp: sopraan, Clementine Gelauff: mezzosopraan,
Paul Triepels: bas-bariton (adem- en zangpedagoog in Nijmegen, conservatorium Amsterdam en Schola Cantorum Basiliensis).

Voor dit muzikale concert zijn geen extra kosten. Na de concerten staat de vioolkist open in afwachting van uw vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Tijd: 12.00 - 16.00 uur.
Deelname: € 9,50 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 5,25 p.p., Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen hebben gratis toegang op vertoon van hun jaarkaart.
Informatie: telefoon (026) 339 74 06 of doorwerth@glk.nl

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »