Improvisatietheater

Let op: Dit evenement is geweest.
27 februari 2015

Deze avond zal theatersportgoep Spons 'n Roses uit Oosterbeek een avondvullend programma verzorgen met improvisatietheater. Dat is een vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plaatse verzinnen. Geen twee scènes zijn dus hetzelfde. De spelers starten de scène met suggesties uit het publiek zoals een locatie waar de scène zich afspeelt, of het soort personage dat ze spelen en improviseren de rest op het moment zelf. Improvisatievoorstellingen zijn vaak komisch, maar er zijn ook improvisatievormen die niet noodzakelijkerwijs humoristisch van opzet zijn.

In dit programma is gekozen voor tweemaal een lange vorm van drie kwartier met daartussen 30 minuten pauze en gelegenheid tot een drankje. U zult een detective zien die een moord gaat oplossen, en een psychiater die het publiek zal helpen met haar ‘problemen’.

Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Toegang: € 10,00, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 7,50. Studenten en kinderen t/m 12 jaar € 5,00.
Informatie: tel. (026) 339 74 06 of doorwerth@glk.nl
Reserveren: via onderstaand formulier, per e-mail of telefonisch. Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk.

Deze avond is de eerste van een nieuwe serie voorstellingen in het kader van “Het Hoort Niet op Doorwerth”. Dit is een reeks van kleinschalige optredens van singer-songwriters, theater, poëzie in de sfeervolle Ridderzaal met na afloop een gezellig café in de kelder van het kasteel. “Normaal gesproken biedt Doorwerth onderdak aan uiteenlopende activiteiten die gemeenschappelijk hebben dat ze iets te maken hebben met het kasteel”, vertelt Carine van Ketwich. “Zo hoort het! En het is ook hartstikke leuk, laat ik dat voorop stellen. Maar het betekent ook een beperking. Waarom wel avonden met klassieke muziek en toneelstukken van Shakespeare, maar geen moderne muziekavonden of toneel. Daarom dacht ik, ook al hoort het niet, het is wel leuk om te organiseren. Bovendien gingen mensen in de middeleeuwen uit de buurt ook voor allerlei activiteiten naar het kasteel, dat kan in de 21e eeuw ook prima.”

Online reserveren

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info »

Lees verder