Lezing Boekenweek

Let op: Dit evenement is geweest.
9 maart 2015

Boekenweek lezing met Marion Pauw & Lieneke Dijkzeul

Maak tijdens deze avond in de Boekenweek kennis met thrillerauteurs Marion Pauw en Lieneke Dijkzeul. De auteurs zullen vertellen over hun werk en na afloop signeren. 

De boeken van Marion Pauw en Lieneke Dijkzeul zijn op deze avond verkrijgbaar in de taveerne van het kasteel. 

Kasteel Ammersoyen organiseert deze literaire activiteit samen met Bibliotheek Rivierenland en De Readshop Hedel, in het kader van de Boekenweek 2015.

Marion Pauw (1973) is auteur, freelance publicist en copywriter. In 2005 debuteerde zij met Villa Serena. Haar definitieve doorbraak naar het grote publiek bereikte zij met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop won. Daarna schreef ze het succesvolle Zondaarskind, Jetset en haar eerste roman De Wilden. Zowel Jetset als Zondaarskind wordt verfilmd door NL Film. Daglicht is inmiddels verfilmd door Eyeworks met in de hoofdrollen topacteurs als Angela Schijf, Fedja van Huet en Monique van der Ven.

Lieneke Dijkzeul (1950) is een schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur. In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, dat zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd genomineerd voor de Gouden Strop 2008. In 2014 verscheen haar nieuwste boek, Als padden schreeuwen, dat net als haar andere thrillers draait om rechercheur Paul Vegter.

Muziek 
Het muzikale duo Imbuë verzorgt de muzikale omlijsting van deze avond. Op het eerste gezicht niets meer dan een pianist en een zangeres. Bijzonder aan Imbuë is echter dat zij voor elke gelegenheid hun muziek op de locatie en sfeer aan laten sluiten. Zo zijn zij in staat om diepe elementen uit de klassieke-, folk én popmuziek te combineren tot een sfeervolle en heldere overtuiging. 

Datum: maandag 9 maart 2015

Aanvang: 20.00 uur, taveerne is geopend vanaf 19.30 uur

Entree: € 12,50, leden bibliotheek: € 10,00 (op vertoon van biebpas). Prijs is inclusief een kopje koffie/thee bij ontvangst.

Adres: Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1 in Ammerzoden

Informatie: klantenservice@bibliotheekrivierenland.nl, 0344-639940 of website Bibliotheek Rivierenland

Reserveren: is noodzakelijk en is mogelijk via Bibliotheek Rivierenland. U kunt reserveren via deze pagina

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info »

Lees verder