Op schrijverspad

Let op: Dit evenement is geweest.
12 april 2015

In 2015 organiseren wij lezingen met als thema ‘Op schrijverspad door het land van de grote rivieren’. Deze worden verzorgd door Wim Huijser, auteur van het boek ‘voetsporen’ en vinden plaats bij kasteel Doorwerth, bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden in Leur en het Stroomhuis in Neerijnen. 

Bij het stroomhuis wordt de lezing gecombineerd met een wandeling. Samen met een boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt Wim Huijser de deelnemers mee naar de rivier om de mooiste plekjes te laten zien.

Lezing
Het Nederlandse landschap is al eeuwenlang een rijke inspiratiebron voor Nederlandse schrijvers. Illustere auteurs als Nescio, Jac. P. Thijsse en Jacob van Lennep maakten lange voetreizen die zij gebruikten in hun literaire werk. In onze tijd worden ze soms op de voet gevolgd door schrijvers als Koos van Zomeren, Willem van Toorn en Kester Freriks. Wim Huijser treedt in zijn lezing in de voetsporen van tal van schrijvende wandelaars die in de 19de, 20ste en 21ste eeuw het Gelderse ­Rivierengebied bezochten. In zijn lezing wisselt Huijser verhalen en ervaringen van schrijvers af met ‘ommetjes’ door het huidige rivierenlandschap, met eigentijdse fenomenen als nieuwe natuur, struinroutes, klompenpaden en landschapsparken.

Wim Huijser
Wim Huijser (1960) is zelfstandig publicist en uitgeefconsultant en woonachtig in Wageningen. Voor verschillende tijdschriften en uitgevers schrijft hij artikelen, beschouwingen en interviews over landschap en cultuur. Zijn passie voor wandelen en literatuur resulteerde in 2014 in het boek Voetsporen. Op schrijverspad door het land van de grote rivieren. Momenteel werkt hij aan een boek over de Klompenpaden in de provincies Gelderland en Utrecht. Huijser is daarnaast biograaf van de schrijver C. Buddingh’ (1918-1985).

Voetsporen
Met zijn boek Voetsporen. Op schrijverspad door het land van de grote rivieren stelde hij een bloemlezing samen van ruim twee eeuwen literaire wandelbelevenissen tussen Rijn, Linge, Waal en Maas. Daaraan voegde hij essays en observaties toe over eigenaardigheden van het landschap, zoals verzonken rivieren, verscholen Heerlijkheden en ambachtelijke steenfabrieken. 

Datum: zondag 12 april, 14.00 - 16.00 uur, deelname €7,50.
Reserveren is noodzakelijk via onderstaande link

Inschrijven kan op:
http://www.stroomhuisneerijnen.nl/reserveren.html

Locatie

Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »