Wie jarig is trakteert!

Let op: Dit evenement is geweest.
3 november 2015

In 2015 bestaat Geldersche Kasteelen maar liefst 75 jaar en daarom bezoekt u op elke 1e dinsdag van de maand kasteel Doorwerth tegen betaling van 75% van het reguliere tarief!

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: bezoekers kunnen de vroegere sfeer horen, zien en ruiken. Een zinnenprikkelende ervaring. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar het Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Kosten: volwassenen € 7,00 (i.p.v. € 9,50) en kinderen 4 t/m 12 jaar € 3,95 (i.p.v. € 5,25). Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis!
Informatie: tel. (026) 339 74 06 of doorwerth@glk.nl

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info »

Lees verder