Ammersoyen in kerstsfeer

Let op: Dit evenement is geweest.
30 december 2015 - 5 januari 2016

In de kerstvakantie is kasteel Ammersoyen in kerstsferen gehuld. Alle vertrekken van het kasteel zijn versierd met kerstbomen en kerststukken en overal branden lichtjes en kaarsen. Kom ook genieten van het sfeervolle kasteel!

Rondleiding of zelfstandige bezichtiging

U kunt in de kerstperiode deelnemen aan een rondleiding met een gids of het kasteel op eigen gelegenheid bekijken. Tijdens een rondgang ziet u onder meer het middeleeuwse vrouwenverblijf, de ridderzaal, de torenkamers en de chique 17e eeuwse vertrekken. Natuurlijk beklimt u ook de trappen in de metersdikke muren naar de museumzolder en de wapenkamer.

Kinderrondleidingen

Voor kinderen en hun (groot)ouders is er dagelijks om 13.30 uur een kinderrondleiding met aansluitend een mooi kerstverhaal op de Verhalenzolder. De kinderen kunnen zich verkleden als ridder of jonkvrouw en mogen in de wapenkamer onderdelen van een harnas passen.

Taveerne

Na afloop kunt u terecht in de taveerne waar ook warme glühwein en chocomelk met slagroom te verkrijgen is. Er staan allerlei bordspelletjes op tafel en kinderen kunnen er knutselen en kleuren in het teken van kerst.

Informatie

Datum: dagelijks in de kerstvakantie van 19 december t/m 5 januari, behalve op 1e en 2e kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag.

Tijd: geopend van 11.00 tot 17.00 uur, laatste entree 16.00 uur

Aanvang rondleidingen in kerstsfeer: 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur

Aanvang kinderrondleiding in kerstsfeer: 13.30 uur

Entree: volwassenen € 8,50, 4 t/m 12 jaar € 5,00.

* Kortingsbonnen zoals van Local Joy/Albert Heijn, de Postcode Loterij of Groupon zijn geldig in de kerstvakantie, behalve voor de Rondleiding XL op 29 december of de kindervoorstelling op 23 december.

Reserveren: is niet nodig

Adres: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Informatie: tel. (073) 594 95 82 of ammersoyen@glk.nl

Evenementen in de kerstvakantie:

Zondag 27 december: Rondleiding XL. Tijdens deze extra lange rondleiding door kasteel Ammersoyen kunt u een exclusief kijkje nemen achter deuren die normaal gesloten blijven. Naast de vertrekken uit de reguliere rondleiding krijgt u ook de zolders, de torens, het poortgebouw en de vertrekken in de oostvleugel te zien. Aanvang om 13.00 uur en om 15.00 uur. Entree: €12,50, donateurs GLK €1,00 korting. Reserveren is noodzakelijk. Meer informatie en reserveren

Woensdag 23 december: muzikale kindervoorstelling 'Scrooge, a Christmas Carrol' voor kinderen vanaf 4 jaar. Het verhaal is omgezet in een (interactieve) muzikale vertelvoorstelling met o.a. een gitaar, kleine harp en andere instrumenten. Aanvang om 14.30 uur. Entree: €8,50 (volwassenen en kinderen), donateurs GLK €1,00 korting. Reserveren is noodzakelijk. Meer informatie en reserveren


 

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info »

Lees verder