Valentijnswandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
14 februari 2015

In de eerste helft van de 14e eeuw speelde zich op Staverden een dramatisch liefdesverhaal af. Volgens een legende kwijnde gravin Leonora na een ongelukkige liefde langzaam weg en stierf zij uiteindelijk van verdriet. Op een eilandje in de Staverdense beek ligt een gedenksteen met het opschrift ‘Leonora 1353′. Het schijnt dat haar geest nog steeds rondwaart als de ‘Zwarte Vrouw van Staverden’.

Deze legende is een van de vele verhalen die op zaterdag 14 februari tijdens de Valentijnswandeling over landgoed Staverden verteld zullen worden. Het is voor het eerst dat Geldersch Landschap & Kasteelen een dergelijke wandeling organiseert en Staverden is daarvoor een mooie plek. Niet alleen is het een erg romantisch landgoed, met een mooi kasteel om te trouwen, maar er hebben zich ook veel dramatische liefdesgeschiedenissen afgespeeld. Die van Leonora, is wellicht het bekendste. Maar er zijn meer aangrijpende verhalen te vertellen.

Daarnaast zal verteld worden over de betekenis en de geschiedenis van Valentijnsdag. En er wordt natuurlijk ook gewandeld. Niet veel: ongeveer 4 kilometer in twee uur. Er zal vaak stilgestaan worden voor een mooi verhaal.

We hopen dat u de Valentijnswandeling aangrijpt om eens een keer iets anders te doen dan een kaartje te sturen naar uw (geheime) liefde. “Het zou toch prachtig zijn als u iemand uitnodigt om naar Staverden te komen en dat hij of zij daar pas ziet wie de uitnodiging heeft verstuurd! Niet alleen hoort u mooie verhalen en loopt u over een prachtig landgoed, onderweg krijgen jullie ook een drankje. Na afloop kunt u optioneel (op eigen kosten) dineren bij de Brasserie. De Brasserie heeft speciaal voor deze dag een Valentijnsmenu samengesteld.

Tijd: Start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 7,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,00 op vertoon van GLK pas. Deze kosten zijn inclusief drankje.
Startlocatie: bezoekerscentrum Staverden, Staverdenseweg 289, 3852 NV Staverden.
Informatie: Jan Bos, tel. 06 20203110
Deelnemers die na afloop willen dineren bij de Brasserie kunnen reserveren via www.beleefstaverden.nl of (0577) 40 75 43.

Locatie

Landgoed Staverden

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »