Van Zandhegge naar molen

Let op: Dit evenement is geweest.
27 maart 2015

In dit prachtige gebied met een interessante geschiedenis, is het goed wandelen. We beginnen en eindigen deze wandeling in de Zandhegge. Dat is een overgangsgebied tussen de hoge droge Veluwe en de lagere nattere gronden, gescheiden door een imposante zandstuifwal. Onderweg gaat de tocht ook langs De Rotterdamse Kopermolen aan de Wenumse beek nabij Apeldoorn. Deze begon zijn bestaan in 1627 als een papiermolen. Daar is veel over te vertellen. Meer informatie krijgt u tijdens de wandeling. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: 2 - 2,5 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas.
Startlocatie: witte slagboom Geldersch Landschap in de bocht van de Greutelseweg naast het Kroondomein. Routebeschrijving: neem de Zwolseweg (provinciale weg Apeldoorn – Vaassen), bij café De Hamer schuin linksaf de Wieselseweg inrijden en bij ANWB-paddestoel nr. 20018/001 rechtsaf de Greutelseweg op. Daarna doorrijden tot de witte Geldersch Landschap slagboom in de bocht.                                                                                                                                         
Informatie: Henry Kats, tel. 06-53435237.

Locatie

Zandhegge

Meer info »

Lees verder