Lange dagwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
21 maart 2015

We gaan een mooie lange wandeling maken, door naald- en loofbos, over heideveldjes en stuifheuvels. Tijdens de tocht vertelt de boswachter over de geschiedenis van de rechtspraak tussen de 13e en 17e eeuw, de oude gebruiken van begraven en cremeren (4000 - 5000 jaar geleden), en het ontstaan van de enkwallen. Verder staat het Spelderholt op het programma, en ook Huis Bruggelen en “de gouden luidklok”. Kortom een paar uur waarin van alles te beleven is voor iedereen. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 10.00 uur. Duur: 5 - 6 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas.
Opmerking: zelf eten en drinken meenemen voor onderweg.                                                                      
Startlocatie: aan het einde van de Zuster Meyboomlaan in Ugchelen, nabij het Gelre Ziekenhuis en voorbij Verpleeghuis Randerode, vóór de viaduct van de A1 en er is ruime parkeergelegenheid.
Routebeschrijving: openbaar vervoer: Stadsbus Syntus lijn 1 tot Gelre Ziekenhuis/Molecatenlaan of Syntus lijn 91 van Arnhem CS – Apeldoorn, Gelre Ziekenhuis/Molecatenlaan. Vervolgens Zuster Meyboomlaan 10 - 15  minuten aflopen.                                                                                                                                                  
Informatie: Fijko Slijm, tel. 06-10355749.

Locatie

Bruggelen

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »