Vatapá

Let op: Dit evenement is geweest.
18 januari 2015

Jaarlijks worden er 4 concerten georganiseerd door Culturele Stichting Heerlijckheid Doorwerth in de sfeervolle Ridderzaal van Kasteel Doorwerth. Op zondagmiddag 18 januari 2015 staat het derde concert centraal van muziekgroep, Vatapá. 

Vatapá speelt Braziliaanse choro en samba. Choro is een van de oudste vormen van Braziliaanse cultuurmuziek en kan gerust de ziel ervan worden genoemd. De choro is vooral instrumentaal en kenmerkt zich door virtuoze en melancholieke melodieën en tegen-melodieën met de samba als ritmische basis. Het choro-repertoire wordt aangevuld met samba-cancao: de gezongen samba.

Vatapá bestaat uit vier professionele musici die specialiseerden in Braziliaanse muziek: Ronald Veerman speelt de Bandolim (8-snarige mandoline ook wel guitarra portugesa), Sander Eggen speelt de Cavaquinho (4-snarig mandoline-achtig snaarinstrument), Frans van Keep speelt de 7-snarige gitaar (violao sete-cordas) en Matthias Haffner speelt pandeiro (Braziliaanse tamboerijn) en andere Braziliaanse percussie-instrumenten.
Het programma voor 18 januari moet nog worden vastgesteld.

Toegangsprijs: €18,-. Een abonnement voor 4 concerten bedraagt €60,-.
Tijdstip: Het concert vangt aan om 16.30 uur. Het kasteel is open vanaf 16.00 uur.
Reserveringen: 026-334 19 48 of via de website: www.concert-doorwerth.nl
Vervoer: Woont u in Doorwerth of Oosterbeek, en heeft u problemen met vervoer naar het kasteel, dan kan voor vervoer worden gezorgd.
U kunt dit aangeven bij het reserveren van uw entreekaart.

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »