Lichtjesavonden

Kasteel Ammersoyen is ook deze kerstvakantie het decor voor de sfeervolle Lichtjesavonden. Beleef samen met je (groot)ouders het kasteel bij het licht van kaarsen en lampionnen!

Bij aankomst krijgen de kinderen een mooie lampion met een lampje erin, waarna ze met hun lampion een tour door het kasteel maken samen met hun (groot)ouders.

Sprookjesachtig kasteel

Kasteel Ammersoyen is op de Lichtjesavonden sprookjesachtig versierd. Om de lampionnen mooi te zien schijnen maken we het kasteel een beetje donker, maar niet helemaal zodat het voor niemand té spannend is.

Koetshuis

Wie er een compleet avondje uit van wil maken kan de avond bij kaarslicht starten of afsluiten in horecagelegenheid het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel. Geniet er van een heerlijk winters 3-gangendiner. Voor kinderen is er een speciaal kindermenu. Let op: reserveren voor het diner is noodzakelijk.

Goed om te weten:

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen € 12,00
  • Kind incl. lampion € 8,00
  • Kind t/m 3 jaar Gratis
  • Volwassene Museumkaart Gratis
  • Kind Museumkaart incl. lampion € 3,00
  • Donateurs
  • Donateur Volwassene Gratis
  • Donateur Kind incl. lampion € 3,00

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
T (073) 59 49 582
ammersoyen@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Op het parkeerterrein is een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Bereikbaarheid

Kasteel Ammersoyen is goed bereikbaar via de A2, afrit 19 Ammerzoden. Kijk voor mogelijkheden openbaar vervoer: op www.9292.nl.

Horeca in Koetshuis

Op de voorburcht van kasteel Ammersoyen is horecagelegenheid Het Koetshuis gelegen. Hier kun je terecht voor koffie of een lunch, maar ook voor feesten en partijen. Het Koetshuis beschikt over een terras met prachtig uitzicht op het kasteel.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen.

Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Ammersoyen.

Lichtjesavonden

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.