Herfstvakantie: Verteltheater Toedan en Watnou

Verwolde-museum-achterhoek-kasteel-natuur-cultuur
Stan Bouman

Toedan en Watnou

Maya heeft heel veel fantasie. Teveel vinden sommige kinderen…Ze vinden haar stom en raar en hebben dan ook liever niet dat ze meespeelt. Op een dag is Maya verdwenen….Is ze soms opgegaan in haar fantasiewereld, vraagt een jongen zich af?

In het Land-van-Allemaal-niet-Waar dat volhangt met webben en spinnendraden gaat het verhaal verder. Maya wordt hier gevraagd om een Spinnenvrouw te verslaan. Er is daar ook een kasteel met deuren die naar verschillende kamers leiden…

De Rode Maan is een Muzikaal Verteltheater
met voorstellingen rondom sprookjesachtige, mythische en
hedendaagse thema’s, speels van aard, lichthartig van kleur
en gedragen door een diepere ondertoon. De verhalen ontstaan
in de fantasie en belevingswereld van Hanna’floor de Roos.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, duurt circa 50 minuten en vindt plaats in de oranjerie van huis Verwolde.

voorstelling 1: 13:30 uur

voorstelling 2: 15:00 uur

Reserveren verplicht: www.glk.nl/verwolde

Praktische informatie

Wanneer

 1. zo. 30 oktober 2022

  13.30-14.30 uur
 2. zo. 30 oktober 2022

  15.00-16.00 uur

Tickets

 • Volwassenen € 9,50
 • Kinderen 4 t/m 18 jaar € 9,50
 • Museumkaarthouders (op vertoon van pas) € 9,50
 • Donateurs
 • Donateurs GLK € 9,50

Locatie

Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren
T (0573) 40 18 25
verwolde@glk.nl

Parkeren

Op de ruime parkeerplaats voor de toegangspoort van het huis kun je gratis parkeren. Voor houders van een invalideparkeerbewijs zijn er parkeerplaatsen op het terrein, voor de oranjerie. Door de poort naar links.

 

Bereikbaarheid

Het landgoed is alleen te bereiken met eigen vervoer. Neem de A1 afslag 26, volg de N332 richting Lochem, na ± vier kilometer ga je op de rotonde richting Markelo, na één kilometer ligt huis Verwolde rechts.

Huis Verwolde is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Wel kun je naar het dorp Laren (GLD) met een bus, dan is het nog 4km lopen naar het huis.

Horeca

Theeschenkerij Verwolde

In de theeschenkerij in de oude keuken en op het terras aan de grote vijver kunt u ontspannen genieten van een kopje koffie of thee met onder andere iets lekkers van Wereldbakker Wijnand uit Laren. Iets meer trek? Kies dan iets anders van onze kleine kaart zoals een hartige quiche of poffertjes.

Onze horeca is geopend van april t/m oktober.

Museumwinkel en entree

Onze museumwinkel vind je in het onderhuis; hier is ook de kassa voor entreetickets. Ons winkelteam legt graag uit wat er te doen is in en rondom het huis.
Alleen de tuin ontdekken? Wandel dan het bijzonderebomenpad of kies een speurtocht.

In de museumwinkel zijn eigen GLK producten te koop, boeken, fraaie kaarten en allerlei cadeauartikelen. Ook is er een leuk en passend aanbod voor de kinderen.
De winkel is geopend tijdens openstellingsdagen. Ook als je niet het huis bezoekt kun je terecht in de winkel voor een aankoop. De kasteelwinkel is geopend tijdens openstellingsdagen.

 

 

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Verwolde.

Herfstvakantie: Verteltheater Toedan en Watnou

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.