Vrijwilligers infomiddag

copyright Roodhuizen

Vrijwilligers infomiddag op kasteel Rosendael

Geldersch Landschap & Kasteelen
Kasteel Rosendael is één van de zeven opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK). De exploitatie van de kastelen draagt bij aan de instandhouding van het bezit van GLK. De kastelen zijn erkende musea.

Kasteel en park Rosendael
Kasteel en park zijn het hele jaar van dinsdag t/m zondag te bezoeken. In de weekenden bezoek je het kasteel zelf en op doordeweekse dagen bezoek je het kasteel met een rondleiding. Een Beleef!plattegrond in het park wijst je de weg en geeft aan welke dingen je niet mag missen. Er is een kasteelwinkel en voor een heerlijke kop koffie, lunch of borrel kan je terecht in onze Oranje-rie of Kasteel-Café.

Activiteiten

Naast het binden en boeien van de trouwe bezoeker benadert kasteel Rosendael ook nieuwe doelgroepen en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Dat kasteel Rosendael een geliefde trouw- en vergaderlocatie is, is bij de meeste mensen bekend. Maar wist je ook dat het kasteel diverse kinderactiviteiten aanbiedt en regelmatig themarondleidingen organiseert?

Het uitbreiden van de activiteiten in en rond het kasteel vragen om een professionele aanpak. Het vaste team van kasteelmanager en kasteelmedewerkers wordt ondersteund door een grote groep vrijwilligers. Juist dankzij de inzet van vrijwilligers kan het kasteel zo beheerd en geëxploiteerd worden dat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.

Vrijwilligers gevraagd

Kasteel Rosendael is daarom naarstig op zoek naar vrijwilligers die mee gaan draaien bij de kaartverkoop, in de kasteelwinkel, gastheren/vrouwen voor het ontvangen en begeleiden van de bezoekers in het kasteel en het verzorgen van rondleidingen in kasteel en park. Ook zoeken wij vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen bij de housekeeping & collectiebeheer. In al deze functies ben je het visitekaartje van kasteel Rosendael én van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Vrijwilligerswerk op kasteel Rosendael biedt afwisselend werk (geen dag is hetzelfde) in een enthousiast team op een prachtige plek. Vrijwilligers krijgen gratis toegang tot alle 7 opengestelde kastelen van GLK, ontvangen het kwartaalmagazine Mooi Gelderland en het rijk geïllustreerde gids Beleef! over alle GLK gebieden. Daarnaast kunnen vrijwilligers deelnemen aan taakgerichte cursussen en uitjes en vergoeden wij je reiskosten tot een maximum van 50 kilometer.

Wij vragen een beschikbaarheid van gemiddeld 4 keer per maand, waarbij flexibel inroosteren mogelijk is. Wij werken met een zelfrooster systeem waarin je zelf je diensten kan en mag invullen.

Infomiddag

Op zaterdag 19 en 26 november organiseert kasteel Rosendael speciale vrijwilligers infomiddagen. Kom in een informele setting kennismaken met het kasteel, de kasteelmedewerkers en de verschillende vrijwilligersfuncties. Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 – Ontvangst en presentatie
14.45 – Korte rondleiding door het kasteel, winkel en receptie
15.30 – Gelegenheid voor vragen
16.00 – Einde programma

Aanmelden is niet verplicht, maar mag wel via rosendael@glk.nl.
Meer informatie over de vrijwilligersfuncties vind je op glk.nl/vacatures

 

Praktische informatie

Tickets

  • Entree gratis

Locatie

Kasteel Rosendael

Rosendael 1
6891 DA Rozendaal
T (026) 364 46 45
rosendael@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Op het parkeerterrein is een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Bereikbaarheid

Eigen vervoer:
A12 Utrecht – Oberhausen, afslag Arnhem-Noord, richting Velp / Rozendaal, Rozendaal aanhouden.

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Openbaar vervoer:
Check de actuele reisinformatie op 9292.nl

Kasteel Rosendael

Horeca

De Oranje-rie 

De Oranje-rie is geopend van medio mei tot medio oktober. Gedurende het seizoen geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus ook op maandag geopend. Ook kunt u De Oranje-rie exclusief huren voor een bijeenkomst. Kom en geniet van de relaxte omgeving met één van de mooiste terrassen van Nederland. De Oranje-rie is eten, drinken en beleven.

Kasteelcafé

In de periode dat planten en boompjes overwinteren (medio oktober t/m medio mei) of dat de Oranje-rie gereserveerd is voor een besloten partij, dan is het kasteelcafé in het kasteel geopend.

Voor reserveringen kunt u mailen met info@oranje-rie.nl 

 

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Rosendael.

Vrijwilligers infomiddag

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.