Nieuwe vrijwilligers welkom!

Vrijwilligers Informatie Ochtend

Benieuwd of vrijwilligerswerk op kasteel Ammersoyen iets voor je is? Kom dan op zaterdag 25 februari een kijkje nemen tijdens de Vrijwilligers Informatie Ochtend en ga mee met de gratis rondleiding die je een indruk geeft van alle mogelijkheden van het vrijwilligerswerk.

Het runnen van een kasteel doe je niet zomaar. Daar komt nogal wat bij kijken. Kasteel Ammersoyen is volop in ontwikkeling en de bezoekersaantallen groeien. Daarom zijn we binnen een enthousiast team op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Als vrijwilliger bij kasteel Ammersoyen leer je nieuwe mensen kennen, ben je actief bezig en help je mee aan het aan het behoud en de openstelling van een echt middeleeuws kasteel.

Vrijwilligersfuncties

We hebben ruimte voor zowel publieksbegeleiders, rondleiders en receptie/winkelvrijwilligers als gastheren/vrouwen voor de begeleiding van huwelijken, vrijwilligers voor de housekeeping van de collectie en een vrijwilliger online marketing en communicatie. Daarnaast zoeken we vrijwilligers voor ons nieuw op te zetten schervenlab (Archeohotspot) en voor onze nieuwe middeleeuwse tuin(en). Zie hier alle vrijwilligersfuncties met beschrijving op een rij.

Programma

Na een korte introductie met een kopje koffie, vertrekt er een verkorte rondleiding door het kasteel. De rondleider laat je kennismaken met het kasteel en zal het vrijwilligerswerk toelichten. Na afloop kun je terecht bij de vrijwilligerscoördinator voor vragen en meer informatie over de inhoud van het vrijwilligerswerk. Enthousiast geworden? Dan kun je je ter plekke inschrijven voor een intake gesprek.

Van harte welkom op zaterdag 25 februari van 10.00 tot circa 12.00 uur. 

Aanmelden voor deze bijeenkomst wordt op prijs gesteld via onderstaande link.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen Gratis

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
T (073) 59 49 582
ammersoyen@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Op het parkeerterrein is een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Bereikbaarheid

Kasteel Ammersoyen is goed bereikbaar via de A2, afrit 19 Ammerzoden. Kijk voor mogelijkheden openbaar vervoer op www.9292.nl.

Horeca in Koetshuis

Op de voorburcht van kasteel Ammersoyen is horecagelegenheid Het Koetshuis gelegen. Hier kun je terecht voor koffie of een lunch, maar ook voor feesten en partijen. Het Koetshuis beschikt over een terras met prachtig uitzicht op het kasteel.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Ammersoyen.

Nieuwe vrijwilligers welkom!

Reserveer hier uw deelname
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.