Volle maan wandeling

Luisteren naar de geluiden van de nacht

Normaal is het Wekeromse zand na zonsondergang niet toegankelijk, maar tijdens deze excursie wordt hierop een uitzondering gemaakt. U gaat met de boswachter mee naar het donkere bos rond het Wekeromse zand. U zult zich verbazen over hoe licht het is als we daarna vanuit het donkere bos het zand op gaan. De boswachter helpt u de geluiden van het ons omringende bos in de nacht te herkennen. Geritsel in de bladeren, wild op het zand en misschien roepende bosuilen. Juist door die geluiden zult u merken dat een wandeling die u overdag al vaker hebt gemaakt gedurende de nacht opeens geheel anders kan zijn. Probeer het eens en loop mee met de boswachters.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Omdat het in het bos best donker kan zijn is het aan te raden een klein zaklampje mee te nemen. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een deel van de wandeling door mul zand gaat. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderen en mensen die slecht ter been zijn. Honden zijn verboden.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 8,00
  • Donateurs
  • Donateurs GLK 3,00

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

Startlocatie

De parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.

Routebeschrijving
Vanuit Ede: Richting Otterlo (Apeldoornseweg). Op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus, afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg) Na 3,5 km bij bord P Geldersch Landschap & Kasteelen linksaf slaan. Rechts aanhouden. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Vanaf Wekerom (= Edeseweg): na ca. 2,5 km. rechtsaf bij bord P Geldersch Landschap & Kasteelen. Verder zoals hiervoor.

Informatie
Keesjan, 06 52 51 91 46
Dirk, 06 28 84 93 31

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Volle maan wandeling

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.