Wereldfietser aan het woord

Cannenburch lezing wereldfietser
kasteel cannenburch bezoek

Meesterverteller en wereldfietser Frank van Rijn neemt je mee op zijn reizen door 123 landen.

Frank van Rijn, Nederlands bekendste en meest ervaren wereldfietser, is al ruim dertig jaar onderweg. Hij maakte tochten over de hele wereld. De teller staat op ruim 580.000 kilometer. Meer dan 123 landen heeft hij bezocht en hij schreef inmiddels 15 boeken. Frank doet zijn reputatie als meesterverteller altijd eer aan tijdens zijn boeiende lezingen en voordrachten.

Op 22 maart is hij te gast bij kasteel Cannenburch in Vaassen (Gld.). Daar zal hij vertellen over zijn recente belevenissen en in het bijzonder over zijn reis zoals beschreven in zijn laatste boek ‘Een duizend meter hoge kerstboom’.

Door toeval kreeg Frank een oud Mayaboek in handen. Toen hij jaren later de kans kreeg, reisde hij per fiets door zuidelijk Mexico en Guatamala om zelf al die Mayaplaatsen te bekijken. Natuurlijk waren er naast interessante plekken ook steile bergen te bedwingen, waar hij zijn fiets soms moeizaam omhoog moest duwen. Tijdens ijzingwekkende afdalingen werden de velgen van de fiets door het zware remmen gloeiend heet, wat hem soms voor uitdagende problemen plaatste.

Aanmelden via: frankvanrijnlezing@gmail.com

 

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen €12,50

Locatie

Bouwhuis (links van) kasteel Cannenburch

Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen
T (0578) 57 12 92
cannenburch@glk.nl

Bereikbaarheid

Eigen vervoer
Kasteel Cannenburch is goed bereikbaar via de A50 afslag 26 Vaassen. Houd de borden richting Vaassen aan.

Openbaar vervoer
Vanaf station Apeldoorn is kasteel Cannenburch per bus bereikbaar: www.9292.nl.

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Horeca

Restaurant Bij Maarten in ‘t Koetshuis

Bij Restaurant Bij Maarten in ‘t Koetshuis op het voorplein geniet je op het terras met zicht op het kasteel of binnen van een kopje koffie met iets lekkers of een uitgebreide lunch. Het restaurant is zeer geschikt voor gezinnen en ook groepen kunnen op een warm welkom rekenen.

Openingstijden: Woensdag t/m zondag 10.00 – 20.00 uur (keuken sluit om 20.00 uur). Voor meer informatie: 0578-571501 of maarten@restaurantkoetshuis.nl

Kasteelcafé

Tot 1 april is het kasteelcafé helaas gesloten.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Cannenburch.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.