VR Game: Schatkamers van Gelderland

Een unieke kans om de topstukken van Gelderland van heel dichtbij te bekijken.

De game, die mogelijk gemaakt is door provincie Gelderland, reist langs alle deelnemende Gelderse musea en in juni 2023 strijkt deze neer bij kasteel Cannenburch.

Het spel wordt gespeeld met twee spelers die samen het Verhaal van Gelderland beleven van prehistorie tot de twintigste eeuw. Een speler draagt de VR-bril, de ander bedient het touchscreen. Door aanwijzingen te ontcijferen en goed samen te werken, herstellen jullie de Gelderse geschiedenis.

Meer weten? Schatkamers van Gelderland VR Game – Erfgoed Gelderland

Reserveren is niet mogelijk. De VR Game is beschikbaar van di t/m zo tussen 14-16 uur  We helpen je graag verder aan de balie in de kasteelkelders van Cannenburch.

Praktische informatie

Tickets

  • Vanaf 12 jaar gratis

Locatie

Kasteel Cannenburch

Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen
T 0578 57 12 92
cannenburch@glk.nl

Bereikbaarheid

Eigen vervoer
Kasteel Cannenburch is goed bereikbaar via de A50 afslag 26 Vaassen. Houd de borden richting Vaassen aan.

Openbaar vervoer
Vanaf station Apeldoorn is kasteel Cannenburch per bus bereikbaar: www.9292.nl.

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Horeca

Restaurant Bij Maarten in ‘t Koetshuis

Binnen of buiten op het terras met zicht op het kasteel, geniet je van koffie of thee met iets lekkers of een uitgebreide lunch. Het restaurant is zeer geschikt voor gezinnen en ook groepen kunnen op een warm welkom rekenen.

Geopend woensdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur, de keuken sluit om 20.00 uur. Voor meer informatie: 0578 57 15 01 of  info@restaurantkoetshuis.nl 

Kasteelcafé

In de gewelven van het kasteel is het naast het bezoeken van de kasteelwinkel ook genieten van een Cannenburch’s kopje koffie.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Cannenburch.

De VR Game duurt ongeveer 30 minuten. Het spel kan gespeeld worden in de kelders van het kasteel. Hiervoor is geen entreekaart nodig maar houd rekening met de trap naar beneden die genomen moet worden en de ongelijke bestrating in de kelders.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.