Verwolde vanuit een ander oogpunt

Verwolde vanuit een ander oogpunt

Het verhaal van huis Verwolde, hoe een adellijke familie en haar personeel twee eeuwen lang dit statige huis bewoonde, wordt door een van onze bevlogen gidsen verteld aan de hand van vele foto’s op groot beeld. Een uitkomst voor gasten die vanwege de vele trappen niet in staat zijn om huis Verwolde te bezoeken, want dit verhaal wordt verteld in onze oranjerie.

We starten om 10.30 uur met koffie/thee en taart. De gids vertelt in circa een uur het verhaal van Verwolde.

Je kunt deze ochtend ook genieten van de tuin rondom het huis en oranjerie. De paden rondom het huis zijn van zand, maar vrij stevig. Bij regen zijn deze paden minder goed toegankelijk. De poort gaat open om 8.30 uur.

Aanmelden? Stuur een mail naar verwolde@glk.nl

Goed om te weten: In de oranjerie zijn meerdere toiletten, waaronder een invalidentoilet.

Deze presentatie maakt deel uit van het programma voor de Week van de Toegankelijkheid. Bekijk de pagina voor achtergrondinformatie en een overzicht van alle activiteiten bij Geldersch Landschap & Kasteelen.

De Week van de Toegankelijkheid is een landelijk initiatief. Lees meer over hun doelen op: www.weekvandetoegankelijkheid.nl.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen € 12,50

Locatie

Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren
T (0573) 40 18 25
verwolde@glk.nl

 

Parkeren

Op de ruime parkeerplaats voor de toegangspoort van het huis kun je gratis parkeren. Voor houders van een invalideparkeerbewijs zijn er parkeerplaatsen op het terrein bij de oranjerie (door de poort naar links). Wil je laten weten wanneer je hier gebruik van wil maken?

 

Bereikbaarheid

Het landgoed is alleen te bereiken met eigen vervoer. Neem de A1 afslag 26, volg de N332 richting Lochem, na ± vier kilometer ga je op de rotonde richting Markelo, na één kilometer ligt huis Verwolde rechts.

Huis Verwolde is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Wel kun je naar het dorp Laren (GLD) met een bus, dan is het nog 4km lopen naar het huis.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Verwolde.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.