Schervenlab

Kom langs in het schervenlab en ontdek de geheimen van kasteel Ammersoyen!

Een schat aan scherven

Kom langs in het schervenlab en ontdek de geheimen van kasteel Ammersoyen! Hier kom je letterlijk in aanraking met zes eeuwen kasteelleven aan de hand van één van de grootste collecties grachtvondsten ooit bij een kasteel in Nederland gedaan.

Een deel van de bijzondere voorwerpen uit de gracht is al te bewonderen in het kasteel, maar op de zolder liggen nog duizenden scherven te wachten op verder onderzoek. In het ‘schervenlab’ zijn archeologische vrijwilligers bezig dit eeuwenoude materiaal uit te zoeken en aan elkaar te puzzelen om meer te ontdekken over het verleden en de geschiedenis van het kasteel opnieuw tot leven te brengen. Iedereen die langskomt mag meehelpen, en de vrijwilligers vertellen je graag meer over het materiaal op tafel.

Bezichtiging Schervenlab

De vrijwilligers zijn aanwezig in het Schervenlab op woensdag en zondagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur. Op deze dagen kun je vragen stellen, meekijken met wat we doen en misschien zelfs meepuzzelen.

Ook op andere dagen ben je van harte welkom in het schervenlab, waar je enkele van de vondsten kunt bewonderen en op de magnetische puzzelwand zelf een aantal objecten uit de gracht kunt puzzelen.

Lees ook: Nieuws – Schervenlab kasteel Ammersoyen geopend

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen € 13,50
  • Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00
  • Kinderen t/m 3 jaar Gratis
  • Museumkaarthouders (op vertoon van pas) Gratis
  • Donateurs
  • GLK Gratis

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
T 073 59 49 582
ammersoyen@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Op het parkeerterrein is een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Bereikbaarheid

Kasteel Ammersoyen is goed bereikbaar via de A2, afrit 19 Ammerzoden. Kijk voor mogelijkheden met het openbaar vervoer op www.9292.nl.

Horeca in Koetshuis

Op de voorburcht van kasteel Ammersoyen is horecagelegenheid Het Koetshuis gelegen. Hier kun je terecht voor koffie of een lunch, maar ook voor feesten en partijen. Het Koetshuis beschikt over een terras met prachtig uitzicht op het kasteel.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Ammersoyen.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.