Museumweek Kasteelrondleiding

Museumweek Kasteelrondleiding

Kasteelrondleiding met een bijzonder extraatje. Vanwege de Museumweek gratis voor Museumkaarthouders.

Tijdens de Kasteelrondleiding laat de gids je de mooiste vertrekken van Ammersoyen zien, beklim je de middeleeuwse muurtrappen en torens, hoor je over de zeven eeuwen kasteelgeschiedenis en kun je een kijkje nemen bij de archeologische collectie uit de gracht. Onderweg hoor je de mooiste verhalen uit de geschiedenis van het kasteel.

Verhaal van de baron en kleurrijke bouwfragmenten

Eén van die verhalen krijgt tijdens deze Kasteelrondleiding speciale aandacht, namelijk dat van de 19de-eeuwse flamboyante baron Arthur de Woelmont. Voordat schulden hem noodzaakten het kasteel te verkopen – dit jaar precies 150 jaar geleden – liet hij het kasteel verfraaien. Latere eigenaren konden zijn smaak minder waarderen. Gesloopt en verguisd belandden middeleeuws ogende leeuwtjes, draken en riddertjes op de zolder van het kasteel tot ze in 2022 met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds geconserveerd konden worden. Tijdens de Museumweek Kasteelrondleiding laten we de eerste resultaten zien!

Museumkaart actie

Museumkaarthouders kunnen gratis deelnemen aan deze rondleiding. Daarnaast krijgen ze op vertoon van hun e-ticket 20% korting op een lunch of een 2e kopje koffie gratis in horecagelegenheid Het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel.

Let op: reserveren middels e-tickets is noodzakelijk, ook voor Museumkaarthouders.

Leen je Museumkaart uit! Tijdens de Museumweek wil de Museumvereniging iedereen laten proeven wat Museumkaarthouders onbeperkt beleven. Daarom is alleen tijdens deze week jouw persoonlijke kaart ook voor iemand anders. Leen tijdens de Museumweek je kaart aan een ander. En laat je oma, buurman, of de slager ook genieten van meer dan 450 musea. Voor 1 week in het jaar kijken we niet naar de foto op de kaart en vragen we niet of je echt Jan heet. Voor 1 week is de Museumkaart om delen en kunnen alle kaarthouders een ander het museum laten beleven.

Praktische informatie

Wanneer

 1. za. 1 april 2023

  11.30 uur
 2. za. 1 april 2023

  14.00 uur
 3. zo. 2 april 2023

  11.30 uur
 4. zo. 2 april 2023

  14.00 uur
 5. wo. 5 april 2023

  11.30 uur
 6. wo. 5 april 2023

  14.00 uur
 7. do. 6 april 2023

  11.30 uur
 8. do. 6 april 2023

  14.00 uur
 9. vr. 7 april 2023

  11.30 uur
 10. vr. 7 april 2023

  14.00 uur

Tickets

 • Volwassenen € 16,50
 • Kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00
 • Kinderen t/m 3 jaar Gratis
 • Museumkaarthouders (op vertoon van pas) Gratis
 • Donateurs
 • GLK € 3,00

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
T 073 59 49 582
ammersoyen@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Op het parkeerterrein is een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Bereikbaarheid

Kasteel Ammersoyen is goed bereikbaar via de A2, afrit 19 Ammerzoden. Kijk voor mogelijkheden met het openbaar vervoer op www.9292.nl.

Horeca in Koetshuis

Op de voorburcht van kasteel Ammersoyen is horecagelegenheid Het Koetshuis gelegen. Hier kun je terecht voor koffie of een lunch, maar ook voor feesten en partijen. Het Koetshuis beschikt over een terras met prachtig uitzicht op het kasteel.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Ammersoyen.

Museumweek Kasteelrondleiding

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.