Middeleeuwse klanken op kasteel Hernen

Laat je meevoeren door Middeleeuwse klanken en muziek!

Het muzikale duo Muzus, bestaande uit de zussen Jos en Renata luisteren deze zondag kasteel Hernen op met hun Middeleeuwse klanken.

Jos en Renata van der Hulst hebben zich toegelegd op Middeleeuwse muziek en muziek die op de Middeleeuwen geïnspireerd is. Zij spelen, in historische kleding, op instrumenten die in de Middeleeuwen al gebruikt werden, zoals harp, draailier, fluit en doedelzak. Hun muziek is zeer gevarieerd, van vrolijke danswijsjes tot rustige melodieuze klanken. Hun doel, naast met heel veel plezier muziek maken, is muziek naar de mensen brengen en mensen kennis te laten maken met onze bijzondere instrumenten. Ze willen laten zien hoe leuk het is om zelf een instrument te bespelen en hun enthousiasme overdragen.

Jos speelt op de Keltische Harp, Sopraanblokfluit, Bretonse Doedelzak en de Sackpipa (een Zweedse doedelzak), Renata speel op de Draailier, de Nyckelharpa (een Zweeds strijkinstrument) en Sopraan- en Altblokfluit. Ze spelen al vele jaren samen en inmiddels hebben ze een flink repertoire opgebouwd.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen € 11,50
  • Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00
  • Kinderen t/m 3 jaar Gratis
  • Museumkaarthouders (op vertoon van pas) Gratis
  • Donateurs
  • GLK Gratis

Locatie

Kasteel Hernen

Dorpsstraat 40
6616 AH Hernen
T 0487 53 19 76
kasteelhernen@glk.nl

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid
Kasteel Hernen is goed bereikbaar via de A50 afslag Wijchen. Houd de borden richting Bergharen aan.

Openbaar vervoer
Vanaf station Wijchen is kasteel Hernen van maandag t/m vrijdag per bus bereikbaar.
Meer informatie www.9292.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Op het parkeerterrein is een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

bakhuis leur terras brood horeca

Horeca

Bakhuis Leur

Op zondagen van 11.00-17.00 uur ben je van harte welkom in het op steenworp van kasteel Hernen gelegen Bakhuis Leur. Zie hoe het oude bakkersambacht wordt uitgeoefend en luister naar het verhaal van Bakhuis Leur. In de historische takkenbosoven uit 1840 worden lekkernijen gebakken. De koekjes, brood en banket zijn te koop, evenals een bijbehorend kopje koffie of thee.

Je vindt Bakhuis Leur aan de Van Balverenlaan 1b te Leur.

Cafeesterij De Toekomst

Aan de Dorpsstraat 20 in Hernen is Cafeesterij De Toekomst gevestigd. Zij richten zich op inwoners van Hernen en omliggende kernen, maar wanneer de temperatuur het toelaat kunnen fietsers, wandelaars of andere passanten, die Hernen bezoeken, een plaatsje vinden op het ruime terras. Ze serveren drankjes en hebben een kleine kaart, in een gemoedelijke sfeer. Tevens gratis oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Hernen.

 

Middeleeuwse klanken op kasteel Hernen

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.