Kasteelarrangement in de Oranje-rie

Voor onze minder valide bezoekers

Van harte welkom in de Oranje-rie! Na de ontvangst met een kopje koffie/thee naar keuze en een heerlijk stuk gebak zal er een presentatie over het kasteel plaatsvinden.

Deze presentatie is speciaal voor mensen die slecht ter been zijn en zelf het kasteel niet kunnen bezoeken. Tijdens de presentatie wordt verteld over kasteel en park Rosendael en zijn bewoners. Ook zullen er enkele collectiestukken te zien zijn.

Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk. Begeleiders betalen uitsluitend de kosten voor de koffie met gebak (€ 7,50).

Deze presentatie maakt deel uit van het programma voor de Week van de Toegankelijkheid. Bekijk de pagina voor achtergrondinformatie en een overzicht van alle activiteiten bij Geldersch Landschap & Kasteelen. 

De Week van de Toegankelijkheid is een landelijk initiatief. Lees meer over hun doelen op: www.weekvandetoegankelijkheid.nl.

Praktische informatie

Wanneer

  1. di. 4 oktober 2022

    10.30-12.00 uur

Tickets

  • Volwassenen € 19,50
  • Begeleiders € 7,50

Locatie

Kasteel Rosendael

Rosendael 1
6891 DA Rozendaal
T (026) 364 46 45
rosendael@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Op het parkeerterrein is een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Bereikbaarheid

Eigen vervoer:
A12 Utrecht – Oberhausen, afslag Arnhem-Noord, richting Velp / Rozendaal, Rozendaal aanhouden.

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Openbaar vervoer:
Voor de actuele reisinformatie check 9292

Kasteel Rosendael

Horeca

De Oranje-rie
De Oranje-rie is geopend van medio mei tot medio oktober. Gedurende het seizoen geopend van dinsdag t/m zondag en in juli en augustus ook op maandag. Ook kunt u De Oranje-rie exclusief huren voor een bijeenkomst. Kom en geniet van de relaxte omgeving met één van de mooiste terrassen van Nederland. De Oranje-rie is eten, drinken en beleven.

Kasteelcafé
In de periode dat planten en boompjes overwinteren in de Oranjerie is het kasteelcafé in het kasteel geopend. Ditzelfde geldt ook wanneer de Oranjerie gereserveerd is voor een besloten partij.

Voor reserveringen kunt u mailen met info@oranje-rie.nl 

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Rosendael.

Kasteelarrangement in de Oranje-rie

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.