Herfstvakantie extra open

Extra herfst openstelling

Tijdens de herfstvakantie staan de poorten van kasteel Ammersoyen zeven dagen per week voor je open. Kom ook een kijkje nemen en beleef de middeleeuwen!

Herfstvakantie extra open

Tijdens de herfstvakantie staan de poorten van kasteel Ammersoyen zeven dagen per week voor je open. Kom ook een kijkje nemen en beleef de middeleeuwen!

Bezichtig de middeleeuwse waterburcht tijdens de herfstvakantie op eigen gelegenheid, ga mee met één van de rondleidingen, doe de Speuren & Spelen tocht met het hele gezin of kom een kijkje nemen tijdens de Middeleeuwse Ontmoetingen.

Voor kinderen is er van alles te beleven. Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen. Op de museumzolder zijn allerlei leuke doe-activiteiten en in de wapenkamer kunnen bezoekers onderdelen van een harnas uitproberen.

Speuren & Spelen

De Speuren & Spelen tocht is een leuke manier om spelenderwijs van alles over het kasteel te ontdekken met het hele gezin. Ga op pad in het kasteel, ontdek de antwoorden op de vragen, doe de opdrachten en kraak de code waarmee je de schatkist kunt openen! Daarna ga je buiten verder met leuke speelopdrachten op het kasteelterrein.

Goed om te weten:

 • Speciaal voor de herfstvakantie is kasteel Ammersoyen ook op maandag en dinsdag geopend.
 • Openingstijden herfstvakantie: 22 t/m 30 oktober: maandag t/m zondag 11-17u
 • De ‘Speuren & Spelen tocht’ is verkrijgbaar bij de entree of is mee te boeken met uw e-ticket. Kosten bedragen €5,00 per stuk. Eén exemplaar van de Speuren & Spelen tocht per gezin is voldoende.
 • Na afloop van je bezoek kun je een kijkje nemen in de kasteelwinkel of een drankje en hapje nuttigen in het Koetshuis.

Praktische informatie

Wanneer

 1. ma. 24 oktober 2022

  11.00-17.00 uur
 2. di. 25 oktober 2022

  11.00-17.00 uur

Tickets

 • Volwassenen € 12,00
 • Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00
 • Kinderen t/m 3 jaar Gratis
 • Museumkaarthouders (op vertoon van pas) Gratis
 • Donateurs
 • Donateurs GLK Gratis

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
T (073) 59 49 582
ammersoyen@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Op het parkeerterrein is een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Bereikbaarheid

Kasteel Ammersoyen is goed bereikbaar via de A2, afrit 19 Ammerzoden. Kijk voor mogelijkheden openbaar vervoer: op www.9292.nl.

Horeca in Koetshuis

Op de voorburcht van kasteel Ammersoyen is horecagelegenheid Het Koetshuis gelegen. Hier kun je terecht voor koffie of een lunch, maar ook voor feesten en partijen. Het Koetshuis beschikt over een terras met prachtig uitzicht op het kasteel.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen.

Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Ammersoyen.

Herfstvakantie extra open

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.