Expositie “Handschrift van gevoelens” 

Landschappen en stillevens van Daniel Haans

In de expositieruimtes van kasteel Hernen zal een overzicht te zien zijn van de schilderijen van Daniël Haans.

Daniël Haans is een klassiek traditioneel-ambachtelijk schilder. In de voetsporen van veel bekende kunstschilders die in de Zaanstreek hebben gewerkt, waaronder de Franse impressionist Claude Monet, is hij geboeid geraakt door de molens, het water, de Zaanse huizen en de indrukwekkende luchten in het Noord-Hollandse weidelandschap. Hij is er geboren en getogen en voor altijd aan verknocht gebleven. Vooral zijn romantische landschappen getuigen van verbondenheid met dit weidse land.

Tijdens deze tentoonstelling kunt u kennismaken met een deel van zijn ouvre aan romantiek zowel in landschap als stilleven. Ook een deel van zijn prachtige kattenscénes zijn in de tentoonstelling te bewonderen. Er is tevens de kans om over een uniek werk te beschikken. Het maken en het ontstaan van werk drijft op gevoelens; dramatiek, melancholiek en romantiek. “Tijdens het maken speelt dit een grote rol bij het tot stand komen van wat zicht op het doek afspeelt, maar ook bij het bewonderen ervan moet het voelbaar en tastbaar zijn.” Alle gevoelens spelen een grote rol. ” Als het ware moet de toeschouwer het gevoel hebben echt van het doek af te waaien bij het aanschouwen van een stormlandschap, of echt willen verdwijnen in een romantisch boslandschap.”

De tentoonstelling is uitsluitend te bezoeken tijdens de openingstijden van het kasteel en met een geldig entreebewijs voor kasteel Hernen. Museumkaart is geldig.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen € 13,50
  • Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00
  • Kinderen t/m 3 jaar Gratis
  • Museumkaarthouders (op vertoon van pas) Gratis
  • Donateurs
  • GLK Gratis

Locatie

Kasteel Hernen

Dorpsstraat 40
6616 AH Hernen
T 0487 53 19 76
kasteelhernen@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Op het parkeerterrein is een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid
Kasteel Hernen is goed bereikbaar via de A50 afslag Wijchen. Houd de borden richting Bergharen aan.

Openbaar vervoer
Vanaf station Wijchen is kasteel Hernen van maandag t/m vrijdag per bus bereikbaar.
Meer informatie www.9292.nl

Horeca

‘t Keldertje van kasteel Hernen

Tijdens de openingstijden van het kasteel kan je in ‘t Keldertje terecht voor een lekkere kop koffie, thee of warme chocolademelk. Daarnaast zijn er lekkernijen en sapjes te verkrijgen.

Leurse Hof

Voor een uitgebreidere kaart kunt terecht bij de restaurant de Leurse Hof. U kunt hier terecht voor lunch, borrel en diner.

De Leurse Hof bevindt zich op 3 auto-, 10 fiets- en 30 wandelminuten van het kasteel in het pitoreske dorpje Leur. Restaurant | De Leurse Hof

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Hernen.

 

Expositie “Handschrift van gevoelens” 

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.