Expositie Glaskunst

Ligt bij fotograaf

Expositie Glaskunst Glas natuurlijk…. Wereldse Verhalen

De Verenigde Naties hebben het jaar 2022 uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van het Glas. Geen beter moment voor het 3e lustrum van Expositie Glaskunst op kasteel Cannenburch.

Glaskunstenaars over de hele wereld hebben de mensheid bewust gemaakt van dit prachtige materiaal inclusief de opmerkelijke fabricagemethoden, onmisbare schoonheid en het vermogen om dingen vast te leggen en het volledige kleurenspectrum van de natuur te laten zien. Liefhebbers van glaskunst kunnen dit jaar voor de laatste keer in de maand november genieten van kleurrijk modern glas in een rijk historisch decor. We verwelkomen je graag in zowel het Bouwhuis als het kasteel.

Na deze editie stopt Stichting Glaskunst Epe na 15 jaar met de organisatie van de jaarlijkse expositie. We willen alle vrijwilligers van de stichting bij deze hartelijk bedanken voor hun toewijding en de prettige samenwerking.

Datum & tijd: Zaterdag 5 t/m zondag 20 november 2022. Dinsdag t/m zondag tussen 11.00-17.00 uur. Op maandag gesloten.
Meer informatie: www.stichtingglaskunst.nl
Reserveren: ten zeerste aan te raden.

Praktische informatie

Tickets

  • Entree Glaskunst € 15,00
  • Entree Glaskunst t/m 18 jaar Gratis
  • Donateurs
  • Mueumkaarthouders € 3,00
  • Donateurs GLK € 3,00

Locatie

Kasteel Cannenburch

Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen
T (0578) 57 12 92
cannenburch@glk.nl

Bereikbaarheid

Eigen vervoer
Kasteel Cannenburch is goed bereikbaar via de A50 afslag 26 Vaassen. Houd de borden richting Vaassen aan.

Openbaar vervoer
Vanaf station Apeldoorn is kasteel Cannenburch per bus bereikbaar: www.9292.nl.

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Cannenburch rondleidingen

Horeca

Restaurant Bij Maarten in ‘t Koetshuis

Bij Restaurant Bij Maarten in ‘t Koetshuis op het voorplein kunt u op het terras met zicht op het kasteel of binnen genieten van een kopje koffie met iets lekkers of een uitgebreide lunch. Het restaurant is zeer geschikt voor gezinnen en ook groepen kunnen op een warm welkom rekenen.

Openingstijden: Woensdag t/m zondag 10.00 – 20.00 uur (keuken sluit om 20.00 uur). Voor meer informatie: 0578-571501 of maarten@restaurantkoetshuis.nl

 

Kasteelcafé

In de gewelven van het kasteel kunt u naast het bezoeken van de kasteelwinkel, in het kasteelcafé ook genieten van een Cannenburch’s kopje koffie.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Cannenburch.

Expositie Glaskunst

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.