Een zomerontmoeting op Hernen

Een nieuwe expositie met schilderijen van Garcia Sudmeijer-Evers en sculpturen in brons van Ria Wiendels

Op zaterdag 3 juni opent de expositie ‘Een Zomerontmoeting’ van Garcia Sudmeijer-Evers en Ria Wiendels. Sudmeijer-Evers zal schilderijen tentoonstellen in de bovenzaal van kasteel Hernen, Wiendels exposeert met sculpturen in brons.

Garcia Sudmeijer-Evers werkt het liefst in acryl, maar ook in olieverf. Daarnaast verwerkt ze graag nieuwe technieken en materialen in haar schilderijen. De werken hebben meestal een titel, maar het liefst wil ze de toeschouwer de gelegenheid geven zelf het verhaal achter het schilderij te vinden.
Het schilderen is een uitlaatklep en grote passie voor de schilder en geeft haar zowel rust als energie. Dat wil ze de toeschouwer laten ervaren.
De andere exposant is Ria Wiendels; zij werkt met brons in de verloren was methode. Daarmee kan er eindeloos geschaafd worden aan het model. Wanneer het eindelijk gegoten wordt is het resultaat altijd verrassend. Haar inspiratie haalt ze vaak uit de tuin. Veel takken en bloemen verdienen het om vereeuwigd te worden in brons. Ook gebruikt ze vaak resten van brons waar mooie contrasten in zitten die ze gebruikt voor een nieuw beeld.
De expositie is alleen te bezoeken in combinatie met een kasteelbezoek. Reserveren is gewenst.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen € 11,50
  • Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00
  • Kinderen t/m 3 jaar Gratis
  • Museumkaarthouders (op vertoon van pas) Gratis
  • Donateurs
  • GLK Gratis

Locatie

Kasteel Hernen

Dorpsstraat 40
6616 AH Hernen
T 0487 53 19 76
kasteelhernen@glk.nl

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid
Kasteel Hernen is goed bereikbaar via de A50 afslag Wijchen. Houd de borden richting Bergharen aan.

Openbaar vervoer
Vanaf station Wijchen is kasteel Hernen van maandag t/m vrijdag per bus bereikbaar.
Meer informatie www.9292.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Op het parkeerterrein is een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

bakhuis leur terras brood horeca

Horeca

Bakhuis Leur

Op zondagen van 11.00-17.00 uur ben je van harte welkom in het op steenworp van kasteel Hernen gelegen Bakhuis Leur. Zie hoe het oude bakkersambacht wordt uitgeoefend en luister naar het verhaal van Bakhuis Leur. In de historische takkenbosoven uit 1840 worden lekkernijen gebakken. De koekjes, brood en banket zijn te koop, evenals een bijbehorend kopje koffie of thee.

Je vindt Bakhuis Leur aan de Van Balverenlaan 1b te Leur.

Cafeesterij De Toekomst

Aan de Dorpsstraat 20 in Hernen is Cafeesterij De Toekomst gevestigd. Zij richten zich op inwoners van Hernen en omliggende kernen, maar wanneer de temperatuur het toelaat kunnen fietsers, wandelaars of andere passanten, die Hernen bezoeken, een plaatsje vinden op het ruime terras. Ze serveren drankjes en hebben een kleine kaart, in een gemoedelijke sfeer. Tevens gratis oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Hernen.

 

Een zomerontmoeting op Hernen

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.