Zeldzame plantenwandeling

Beenbreek
Huub Slingeland

De boswachter organiseert deze bijzondere excursie naar ‘het Verbrande Bos’ van landgoed Staverden en ‘de Leemputten’ van de gemeente Ermelo. Deze kwetsbare terreinen zijn niet vrij toegankelijk. Er groeien zeldzame plantenvegetaties met soorten als welriekende nachtorchis, kale jonker en beenbreek. Ook is er kans om zeldzame vlinder- en libellensoorten te zien. Wandelen gaat in een rustig tempo en er is af en toe tijd voor het maken van foto’s.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Het gebied kan erg nat zijn, trek geschikte schoenen of laarzen aan. Niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar. Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. Je wordt dan kort tevoren ingelicht.

Praktische informatie

Wanneer

  1. za. 2 juli 2022

    14.00-17.00 uur

Tickets

  • Volwassenen 8,00
  • Donateurs*
  • Donateurs GLK 5,00
* Op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Startlocatie

Parkeerplaats van landgoed Staverden
gelegen aan de
Uddelermeerweg te Staverden.

Bereikbaarheid

Routebeschrijving
Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats. 


Openbaar vervoer
Buslijn 104 en 654 stoppen op loopafstand van de parkeerplaats.

Parkeren

Parkeren is gratis.

Zeldzame plantenwandeling

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.