Wildobservatie

Wild Zwijn
Gerrit van de Vemde
De Dellen hinde
Gerrit van Vemde
Ton Rothengatter

De Dellen is een prachtig natuurgebied, bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter over deze dieren en laat hij o.a. geweistangen zien. Daarna wordt een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied gemaakt. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van menselijke aanwezigheid. U verblijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderen.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: trek donkere (en warme) kleding aan, draag geen parfum en neem een verrekijker mee. Stilte is een vereiste; telefoons dienen uitgezet te worden en fotograferen is in verband met overlast en verstoring niet toegestaan.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 12,50
  • Donateurs*
  • Volwassenen 7,50
* Op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Startlocatie

Erf van Daendels
Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde.

Informatie
Rein Jaarsma 06-20390424

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid
vanaf de A50 Apeldoorn-Zwolle afslag 29 Heerde Wapenveld Wezep. Rechtsaf richting Wezep, over de A50, daarna linksaf afslag De Dellen. Na circa 3 km is links de parkeerplaats.

Openbaar vervoer
Kijk op www.9292.nl voor de mogelijkheden.

Parkeren

Parkeren
Parkeren op de daarvoor aangewezen plekken is gratis, volg de routebeschrijving.

Wildobservatie

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.