Wildobservatie 

edelhert gewei
Wild Zwijn

Samen met de boswachter herten en zwijnen observeren

Natuurgebied De Dellen biedt een thuis aan een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie zal de boswachter je alles vertellen over deze dieren. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van jouw aanwezigheid. Het kan even duren voordat de dieren zich laten zien, geduld is een belangrijke eigenschap tijdens deze excursie. Je verblijft in de wildobservatiepost tot zonsondergang, in afwachting van het wild. Dit geeft je de kans om te genieten van de prachtige omgeving en rust van de natuur.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk. 

Om rekening mee te houden: De kans op het zien van wilde dieren groot, maar niet gegarandeerd. Of de dieren zich goed laten zien, is onder andere afhankelijk van  weersomstandigheden en geluid. Daarom is het noodzakelijk om stil te zijn, de telefoon uit te zetten en niet te fotograferen. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar en het meenemen van honden is niet toegestaan.

Tip van de boswachter: draag donkere, geruisloze en warme kleding, vermijd het dragen van parfum en neem een verrekijker mee.

Voor overige praktische informatie kijk onderaan deze pagina.

Praktische informatie

Wanneer

  1. za. 10 juni 2023

    19.30 – 22.00 uur
  2. za. 24 juni 2023

    20.00 – 22.30 uur

Tickets

  • Volwassenen 12,50
  • Donateurs
  • Donateurs GLK 7,50

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer 
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

 

Startlocatie

Startlocatie
De parkeerplaats “Erf van Daendels” , aan de Nieuwe Zuidweg. Komend vanaf de A50, afslag 29, Heerde, Wezep, richting Wezep. Na 300 meter links, Nieuwe Zuidweg, volg deze ca 3,5 km tot parkeerplaats links.

Informatie:
Rein Jaarsma, 06 20 39 04 24

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Wildobservatie 

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.