Wildobservatie

De Dellen edelherten hindes
edelhert gewei

Wild observeren met de boswachter

Natuurgebied De Dellen is de thuisbasis van vele edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie zal de boswachter de deelnemers informeren over de dieren en hun leefgebied. Eenmaal in de wildobservatiepost is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van onze aanwezigheid. Het kan even duren voordat de dieren zich laten zien, geduld is een belangrijke eigenschap tijdens deze excursie. Je verblijft in de wildobservatiepost tot zonsondergang, in afwachting van het wild. Dit geeft je de kans om te genieten van de prachtige omgeving en de rust van de natuur. Hopelijk krijg je de kans om een aantal edelherten en wilde zwijnen te zien! Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: neem een verrekijker mee en lees hieronder het lijstje met aandachtspunten om rekening mee te houden.

Praktische informatie

Wanneer

 1. za. 8 juni 2024

  20.00 – 22.30 uur
 2. za. 15 juni 2024

  20.00 – 22.30 uur
 3. za. 22 juni 2024

  20.00 – 22.30 uur
 4. za. 29 juni 2024

  20.00 – 22.30 uur

Tickets

 • Volwassenen 12,50
 • Donateurs
 • Donateurs GLK 7,50

Om rekening mee te houden

 • Wilde dieren zijn onvoorspelbaar; hun aanwezigheid is niet gegarandeerd.
 • Om de dieren niet te verstoren, is het noodzakelijk om stilte te bewaren, je telefoon uit te zetten en niet te fotograferen.
 • Draag donkere, geruisloze en warme kleding en vermijd het dragen van parfum.
 • De wandeling naar de wildobservatiepost duur ongeveer 20 minuten (enkele reis) en gaat gedeeltelijk over een smal, onverhard en oneffen pad. Daarom is het belangrijk dat je goed ter been bent.
 • Deelname is vanaf 12 jaar, zonder honden.
 • Vergeet je verrekijker niet.

Startlocatie

Parkeerplaats “Erf van Daendels”
Nieuwe Zuidweg, Heerde

Routebeschrijving
Komend vanaf de A50, afslag 29, Heerde/Wezep, richting Wezep. Na 300 meter links, Nieuwe Zuidweg, volg deze ca 3,5 km tot aan de parkeerplaats links.

Informatie
Rein, 06 20 39 04 24
Frans, 06 52 64 48 00

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Wildobservatie

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.