Wildobservatie

De Dellen edelherten hindes
edelhert gewei
Wild Zwijn

De Dellen is een prachtig natuurgebied, bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen over deze dieren en laat hij o.a. geweistangen zien. Daarna wordt een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied gemaakt. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van menselijke aanwezigheid. U verblijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild.
Reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het zien van wild groot. 100% wildgarantie kunnen we echter niet geven; of de dieren zich goed laten zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Trek donkere (geruisloze en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee. Stilte is een vereiste; telefoons dienen uitgezet te worden en fotograferen is in verband met overlast en verstoring niet toegestaan.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 12,50
  • Donateurs
  • Volwassenen 7,50

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid
vanaf de A50 Apeldoorn-Zwolle afslag 29 Heerde Wapenveld Wezep. Rechtsaf richting Wezep, over de A50, daarna linksaf afslag De Dellen. Na circa 3 km is links de parkeerplaats.

Openbaar vervoer
Kijk op www.9292.nl voor de mogelijkheden.

Startlocatie

Erf van Daendels
Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde.

Informatie
Rein Jaarsma 06 20 39 04 24
Frans Roelofs 06 52 64 48 00

Wildobservatie

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.