Voorjaar in aantocht 

Voorjaarswandeling in de ontluikende natuur op Staverden

Het voorjaar komt eraan. De dagen worden langer en het is niet meer zo heel erg koud. Als het zonnetje schijnt voel je de warmte. Bloemen zoals bosanemoon en maarts viooltje bloeien nu al, nog voordat de bladeren aan de bomen komen. Vossen en eekhoorns hebben net jongen, bij de edelherten duurt het nog maar een paar weken. Iedereen krijgt de lentekriebels. De boswachter vertelt wat er in deze tijd in het bos gebeurt en waarom we juist nu voorzichtig moeten zijn om de dieren in de kraamtijd niet te verstoren. Maar van de natuur genieten kan natuurlijk wel. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. 

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen €5,00
  • Kinderen (4 t/m 12) €2,50
  • Donateurs
  • Donateurs GLK Gratis
  • Kinderen van donateurs GLK Gratis

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op www.9292.nl voor actuele reisinformatie.

Startlocatie

Parkeerplaats van landgoed Staverden
gelegen aan de
Uddelermeerweg te Staverden.

Routebeschrijving
Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Voorjaar in aantocht 

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.