Vleermuizenexcursie 

Vliegen met je handen, hoe kan dat?

Iedereen heeft wel eens een vleermuis gezien tijdens hun grillige vlucht in de avondschemering of in vampierfilms. Onze boswachter vertelt graag het volledige verhaal over deze formidabele muggenjagers, die gebruik maken van technieken die de mens nog geen honderd jaar beheerst. Op landgoed Schaffelaar vliegen verschillende soorten vleermuizen. Iedere soort heeft zo zijn eigenaardigheden zoals jachtstrategie, prooien en geluiden. Gedurende deze wandeling, waarbij we door het bos lopen, langs lanen en waterlopen, zal de boswachter uitleg geven. Een unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. 

Opmerkingen: Onze boswachters weten op welke plekken de vleermuizen te vinden zijn. 100% ‘vleermuisgarantie’ kunnen we echter niet geven; of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Met regen, onweer of hele harde wind gaat de excursie niet door. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar.

 

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 8,00
  • Kinderen 8 t/m 12 jaar 5,00
  • Donateurs
  • Donateurs GLK 3,00
  • Kinderen 8 t/m 12 jaar van donateurs GLK 3,00

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

Startlocatie

Parkeerplaats bij Huis de Schaffelaar, Stationsstraat 6, 3771 VH Barneveld. Inrit Schaffelaar Erf/Pannenkoekenhuis

Informatie
Anita Leeuwis, 06 24 59 42 94
Rien Brand, 06 22 37 54 08 

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Vleermuizenexcursie 

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.