Vleermuizenexcursie

Geldersch Landschap & Kasteelen

De meesten hebben wel eens een vleermuis zien vliegen in de avondschemering. Onze boswachter vertelt je graag het hele verhaal over deze formidabele muggenjagers. Op landgoed Schaffelaar vliegen verschillende soorten vleermuizen die per soort ook hun eigenaardigheden hebben. Om dat uit te leggen zal de boswachter twee uur lang met je zwerven over het landgoed, door lanen, door bossen en langs waterlopen. Een unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Alhoewel de boswachter goed weet waar de vleermuis te vinden is, kunnen we geen garantie geven op het spotten van een vleermuis. Of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Met extreem weer gaat de excursie niet door. Niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen € 8,00
  • Kinderen (8 t/m 12) € 5,00
  • Donateurs
  • Volwassenen € 3,00
  • Kinderen (8 t/m 12) van donateurs € 3,00

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op www.9292.nl voor actuele reisinformatie

Startlocatie

Parkeerplaats Huis de Schaffelaar
Stationsstraat 6, 3771 VH Barneveld

Informatie:
Anita Leeuwis 06 24 59 42 94
Joyce Penninkhof 06 14 96 88 13

Vleermuizenexcursie

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.