Vleermuizen excursie

Ontdek de fascinerende wereld van vleermuizen op landgoed Hoekelum

Vleermuizen roepen meestal geen gezellige beelden op. Dat komt vooral door griezelfilms. Maar zijn ze echt zo griezelig? Tijdens deze excursie worden feiten en fabels uitgelegd en hierna begrijp je beter welke sleutelrol vleermuizen in onze natuur hebben. Op landgoed Hoekelum vliegen verschillende soorten vleermuizen die per soort ook hun eigenaardigheden hebben zoals jachtstrategie, prooien en geluiden. Normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: we weten op welke plekken de vleermuizen te vinden zijn, echter 100% vleermuisgarantie kunnen we niet geven. Of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Neem een stoeltje en eventueel een verrekijker mee. Met regen, onweer of hele harde wind gaat de excursie niet door. De excursie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Praktische informatie

Wanneer

  1. vr. 26 mei 2023

    21.00 – 23.00 uur

Tickets

  • Volwassenen 8,00
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00
  • Donateurs
  • Donateurs GLK 3,00
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar van donateurs GLK 3,00

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer 
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

 

Startlocatie

Parkeerplaats Landgoed Hoekelum
Edeseweg 124, 6721 KE Bennekom
(let op: parkeerplaats kasteel, niet bij de boerderij)

Informatie:
Rien Brand, 06 22 37 54 08

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Vleermuizen excursie

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.