Nachtzwaluw excursie  

nachtzwaluw

Op zoek naar de nachtzwaluw op de Loenermark

De nachtzwaluw is een vogel waar veel verhalen en mythen over bestaan, die vaak geen positieve eigenschappen aan de vogel toedichten. Dit komt waarschijnlijk door het mysterieuze leven van de nachtzwaluw. Overdag is de vogel zelden te zien en ‘s nachts produceert hij vreemde geluiden.

Maar heb jij ooit de kans gehad om deze bijzondere vogel te zien of te horen? De boswachter neemt je graag mee naar de Loenermark om de nachtzwaluw te ontdekken en je kennis te laten maken met zijn fascinerende wereld.

We weten op welke plekken de nachtzwaluw te vinden is, maar een nachtzwaluw-garantie kunnen we niet geven. Of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk. 

Tip van de boswachter: het kan soms wat langer duren voordat we de nachtzwaluw horen of zien, dus neem iets mee om op te zitten en te genieten van de rust terwijl we wachten op deze bijzondere vogel.

 

Praktische informatie

Wanneer

  1. vr. 16 juni 2023

    21.00 – 23.30 uur

Tickets

  • Volwassenen 8,00
  • Donateurs
  • Donateurs GLK 3,00

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

 

Startlocatie

Startlocatie
Parkeerplaats Schaapskooi Loenermark
Droefakkers 7371 CP Loenen (Gld)
Let op, gebruik van navigatiemedia gaat soms fout.

Informatie:
Herman Heskamp, 06 16 86 23 94
Chris Holtslag, 06 47 36 85 61

 

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Nachtzwaluw excursie  

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.