Nachtzwaluw excursie

nachtzwaluw
Geldersch Landschap & Kasteelen

Rond nachtzwaluwen bestaan allerlei verhalen en mythen, die geen positieve eigenschappen aan de vogel toedichten. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het mysterieuze leven van de nachtzwaluw.
Overdag zie je nachtzwaluwen bijna nooit en ‘s nachts produceert deze vogel de vreemdste geluiden, die je niet direct aan een vogel zou koppelen. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen gaan op de Loenermark samen met je op zoek naar deze goed verstopte zwaluw.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Neem iets mee om op te zitten omdat we waarschijnlijk enige tijd moeten wachten om de vogels waar te kunnen nemen.

Praktische informatie

Wanneer

  1. vr. 15 juli 2022

    21.00-23.30 uur

Tickets

  • Volwassenen 8
  • Donateurs*
  • Donateurs GLK 3
* Op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Met het OV kunt u komen tot halte Bruisbeek, Loenen met lijn 43 vanaf Arnhem of Apeldoorn. Neem van tevoren contact op met de excursieleider, zodat hij er voor kan zorgen dat u op de startlocatie komt. Let zelf op de tijd, zodat u de bus terug nog haalt.
Meer informatie: www.9292.nl

Startlocatie

Parkeerplaats de Schaapskooi in Loenen
A50 Arnhem-Apeldoorn, afslag Loenen. In Loenen direct na hotel-restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op en die blijven volgen. Deze weg ca. 3 km. afrijden.

Informatie
Herman Heskamp 06 16862394
Chris Holtslag 06 47368561

Nachtzwaluw excursie

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.