Nachtzwaluw excursie

nachtzwaluw

Op zoek naar de nachtzwaluw

Rond nachtzwaluwen bestaan allerlei verhalen en mythen, die geen positieve eigenschappen aan de vogel toedichten. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het mysterieuze leven van de nachtzwaluw. Overdag zie je ze maar zelden, en ‘s nachts produceert de vogel vreemde geluiden. De boswachters nemen de deelnemers mee naar de Loenermark om deze vogel te kunnen zien en/of horen. Je loopt tijdens de schemering door een van de mooiste gebieden van de omgeving.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Neem iets mee om op te zitten, omdat we misschien enige tijd moeten wachten om de vogel te horen of waar te nemen. En trek goed schoeisel aan. Deze wandeling is, gezien het late uur en de noodzakelijke stilte, niet geschikt voor kinderen.

Onze boswachters weten op welke plekken de nachtzwaluwen te vinden zijn, echter 100% garantie op het horen en zien van deze vogels kunnen we niet geven. Of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft de natuur.

Praktische informatie

Wanneer

  1. za. 20 juli 2024

    21.00 – 23.30 uur

Tickets

  • Volwassenen 8,00
  • Donateurs
  • Donateurs GLK 3,00

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

Startlocatie

Parkeerplaats Schaapskooi Loenermark
Droefakkers , 7371 CP Loenen (Gld)

Let op:
gebruik van navigatiemedia gaat soms fout. In Loenen naast Hotel de Loenermark de Droefakkers oprijden en deze weg ca. 3 km volgen tot de parkeerplaats Schaapskooi.

Informatie
Herman, 06 16 86 23 94
Chris, 06 47 36 85 61

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Nachtzwaluw excursie

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.