Moeflonexcursie

moeflon
Arie de Knegt

Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van zo’n 60 moeflons. Zij houden het zand levend en dynamisch op deze mooie zandverstuiving. Overdag houden ze zich het liefst schuil in het bos. De boswachter neemt je mee op zoek naar de moeflons en vertelt je meer over dit bijzondere dier. De natuur blijft onvoorspelbaar, dus de kans dat we de dieren zien is redelijk aanwezig, maar niet gegarandeerd. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een deel van de wandeling door mul zand gaat. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 8,00
  • Donateurs
  • Donateurs GLK 3,00

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op www.9292.nl voor actuele reisinformatie

 

Startlocatie

Wekeromse Zand op het parkeerterrein van GLK. Op de provinciale weg van Wekerom naar Ede rechtsaf de Immenweg op. Eerste weg rechts gedurende ongeveer 1 kilometer volgen. Het parkeerterrein GLK staat aangegeven.

Informatie:
Keesjan Kleef, tel. 06 52519146
Dirk van der Plaat, tel. 06 28 84 93 31

Moeflonexcursie

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.