Lange wandeling Hernen

Een wandeling door een parkachtig landschap met historische elementen

We staan even stil bij kasteel Hernen. Het eerste kasteel van de stichting kent nog veel middeleeuwse kenmerken omdat het eeuwenlang nauwelijks is verbouwd. Het landschap om het kasteel is parkachtig met droge en natte gedeelten wat garant staat voor een rijke flora en fauna. De boswachter toont o.a. de plek waar de oude veldoven stond. Via een korte wandeling door het dorp bereiken we het Hernense bos met zijn oude korenbeltmolen. Indien het weer het toelaat lopen we naar de Heerlijkheid Leur met zijn pittoreske dorpsgezicht, waar we een korte stop kunnen maken bij het plaatselijke restaurant. Vandaar lopen we via het Leurse en Hernense bos terug naar ons vertrekpunt.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Neem zelf lunch en drinken mee voor onderweg.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 5,00
  • Donateurs
  • Donateurs GLK Gratis

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

Startlocatie

Parkeerplaats kasteel Hernen
Dorpsstraat 40
6616 AH Hernen

Informatie
Cor Custers, 06 44 38 05 02

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Lange wandeling Hernen

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.