Historische wandeling

Terug naar ‘Operation Market Garden’

Deze wandeling staat in het teken van ‘Operation Market Garden’ in 1944. Landgoed Lichtenbeek lag namelijk langs de route die de militairen volgden vanaf de landingsterreinen bij Wolfheze naar de brug in Arnhem. Bij en op het landgoed vonden een aantal kleine schermutselingen plaats. Tijdens de wandeling zal er ingegaan worden op wat er zich rond Lichtenbeek in 1944 heeft afgespeeld. Daarnaast genieten we van de schoonheid van het landgoed. De boswachter zal een aantal markante locaties aanwijzen en allerlei natuurweetjes vertellen die o.a. te maken met de voorbereiding van de natuur op de winterperiode. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. 

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 5,00
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50
  • Donateurs
  • Donateurs GLK Gratis
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar van donateurs GLK Gratis

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

Startlocatie

Parkeerplaats Airborne Begraafplaats
Van Limburg Stirumweg 28, 6861 WL Oosterbeek (aan de noordzijde van NS Station Oosterbeek)

Informatie
Peter, 06 47 96 66 63

 

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Historische wandeling

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.