Hertenbronstexcursie

Edelhert
edelhert gewei

In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes verzamelen dan een aantal hindes om zich heen. Deze groep heet een bronstroedel. De mannetjes verdedigen de roedel door – onder andere – te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wilt u het burlen ook horen? Ga dan mee met de boswachter. We gaan luisteren op de wildobservatiepost in het rustgebied van De Dellen. Met een beetje geluk krijgt u het bronstspektakel ook te zien. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: We zitten in een rustgebied, hierdoor is de kans op het zien van wild groot. Een 100% garantie kunnen we niet geven; of de dieren zich goed laten zien is afhankelijk van meerdere factoren, het blijft de natuur. Stilte is een vereiste; telefoons dienen uitgezet te worden en fotograferen is in verband met overlast en verstoring niet toegestaan. Ook honden moeten blijven thuis. Trek donkere (geruisloze en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee. De excursie is geschikt voor kinderen boven de 12 jaar.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen 12,50
  • Donateurs
  • Donateurs GLK 7,50

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op www.9292.nl voor actuele reisinformatie

 

Startlocatie

Erf van Daendels
aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde.

Informatie
Rein Jaarsma 06 20 39 04 24
Frans Roelofs 06 52 64 48 00

Hertenbronstexcursie

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.