GEANNULEERD Heidebustocht

Loenermark schapen
Jennie Burgers
Louise Spaargaren
Floor ten Brink

De Heidebustocht van zaterdag 20 augustus (startlocatie Velp) is helaas geannuleerd. We verwijzen u graag naar ons excursieprogramma voor andere mooie excursies.

Speciaal voor mensen die minder goed ter been zijn organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen een geheel verzorgde bustocht langs de bloeiende heide.  Gedurende de route worden we goed verzorgd, met koffie, lunch en een versnapering tot besluit. We slingeren de hele zuidelijke Veluwe over!

Na onze start te Velp rijden we langs kasteel en park Rosendael. Vervolgens kronkelen we over de Posbank, waar we goed uitzicht hebben over de heidevelden. Bij de Oliemolen te Eerbeek drinken we koffie, bezoeken we de molen en werpen we een blik op Huis te Eerbeek.
Opgefrist vertrekken we richting de Loenermark. Daar krijgen we uitleg over het gebied en bezoeken we de schaapsherder met zijn kudde. Via Beekbergen rijden we naar landgoed het Spelderholt, een van de eerste projecten van de voormalige Heidemaatschappij. Met uitzicht op het ´kasteel´ wordt genoten van de lunch.
Na de lunch nemen we een prachtige route door het bosgebied Bruggelen, langs het Orderbos, Hoog Soeren en Kootwijk. Ook aan deze route staat de heide volop in bloei. Via Harskamp komen we bij landgoed Groot Warnsborn. Hier genieten we nog van een drankje en een hapje, waarna we teruggebracht worden naar station Velp.

Tip van de boswachter:  Deze excursie is geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn, maar tijdens de bustocht wordt wel een paar keer in– en uitgestapt en worden (korte) stukken gelopen. Rolstoelen kunnen niet mee, rollators wel.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.